torstai 23. helmikuuta 2012

Tutorial: Liukuvärjäys

Moi! Multa kysyttiin, jos olisin voinut tehdä videotuton liukuvärjäyksestä ja yritinkin sitä tehdä, mutta ei oikein onnistunut tänään. Päätin sitte tehdä tämän kuvatutorialina. Luultavasti aika moni täällä osaa jo tehdä liukuvärjäyksen, mutta toivottavasti tästä on jollekkin hyötyä:) Tämä on ensimmäinen tutoni, joten olkaa ymmärtäväisiä, ja jättäkää palautetta! Ekana kuva tarvikkeista

Vasemmalta Trind Nail Repair WnW Tickled Pink, CC Modern Pink, Toma Strawberries &Cream, CC Starry Temptress Topcoat
Tarvitset aluslakan, kolme saman väristä, mutta erisävyistä lakkaa, yksi vaalea, yksi vähän tummempi ja yksi tumma. Minä tein nyt vaaleanpunaisen/pinkin, mutta väri voi olla ihan mikä tahansa. Halutessasi voit lisätä vielä glitterlakkaa peittämään sävyeroja, mutta tämä ei ole pakollinen. Lisäksi tarvitsen vielä sienen. Mikä tahansa käy, itselläni on tavallisia keittiösieniä, jotka maksoivat euron /kymmene kappaletta. Yhdestä sienestä saa 10-15 palaa, jota voi käyttää kerran tai kaksi, joten sienet ovat riittoisia ja melkein ilmaisia! Sitten tutoon. Näytän tässä kaksi eri tapaa tehdä liukuvärjäyksen, tavoilla ei ole paljoakaan eroa, kaikki voivat sitten valita mieleisensä.


Tässä lähtötilanne. Pahoittelen huonoa kuvaa, ehdin ton keskisormenkin jo jonnekkin tökätä... Kuitenkin, aloita vaaleimmalla sävyllä, minulla WnW Tickled Pink. Tavassa numero yksi lakkaa koko kynsivaaleimmalla värillä, ja tavassa numero kaksi laita väriä paperille(tai suoraan sieneen) ja tuputtelet sitä n. 3 neljäsosa kynnelle. Ei haittaa, vaikkei lopputulos olisi kovin peittävä. Tämä olikin tapojen ainoa ero, loppu sujuu sitten samalla tavalla.


Seuraavaksi laitat toiseksi vaaleinta lakkaa (minulla CC Modern Pink) paperille/suoraan sieneen(kumpi tuntuu helpommalta, itse laitan paperille ensin ja dippaan sienen siihen) ja tuputtelet siitä noin kaksi kolmasosaa kynnestä. Kannattaa häivyttää lakka kunnolla, ettei jää kovin näkyvää rajaa sävyjen väliin. Tässäkään vaiheessa ei tarvitse olla vielä 100% peittävyys, mutta jos kynsi näkyy vielä ihan kokonaan läpi, kannattaa keskimmäistä lakkaa lisätä vielä yksi kerros.


Anteeksi taas vähän huono kuva... Seuraavaksi ota tummin sävy(minulla Toma Strawberries & Cream), ja tuputtele sen noin puoleen väliin kynttä, vähän alemmaksi jos haluat. Muista taas häivyttää kunnolla! Voit halutessasi jättää kynnet tälläisiksi, tai lisätä vielä glitterlakan häivyttämään sävyeroja. Kynnet voi mainiosti myös jättää ilman glitteriä!

Tässä kynnet vielä glitterpäällyslakalla. Tässä näkee hyvin tapojen eron, mielestäni kumpikin ovat yhtä kivoja, vaikka useammin tuolla kakkostavalla teenkin. Lisää vielä päällyslakka niin liukuvärjäyksesi pysyy kauemmin!

Tässä tämä tuto sitten olikin. Toivottavasti oli jollekkin hyötyä, ja edes jonkin verran selkeytti liukuvärjäyksen tekoa! Muistutan vielä, että tämä on ensimmäinen tutoni, joten saa antaa rakentavaa palautetta, ja kysykää ihmeessä jos jäi jokin asia epäselväksi. Kertokaa myös haluatteko lisää tutoja, ja mistä aiheesta:) Tein vielä valmiïsta kynsistä erikseen postauksen, jonne pääsee tästä:)

2 kommenttia:

kommentin ovat tervetulleita, seka ruusut että risut :)